fredag 4. april 2014

Åpent hus!                              I dag har jeg lyst til å invitere til det åpne huset!

Jeg skrev i går om Maria og Josef som møtte mennesker som stengte dører for dem, i dag har jeg lyst til å skrive om det huset og fellesskapet Jesus forteller om; Guds åpne hus!

En av de vakreste fortellingene vi finner i Bibelen, er fortellingen om han som vi i Norge kaller "Den bortkomne sønnen" (Lukas kapitel 15).
Kort oppsummert: En sønn ber om å få utbetalt farsarven mens faren fremdeles lever, den unge mannen forlater sin familie og bruker opp hele arven. Etter en tid begynner han å lengte tilbake til fellesskapet, til familien, og begir seg på hjemvei. Faren kommer han løpende i møte, og følger sønnen hjem igjen, den unge mannen blir tatt med inn til festen og fellesskapet.

Mennesker kan bli kjipe på Guds vegne, og forsøke å stenge døren til fellesskapet for å verne om det hellige. Men når vi leser i Bibelen, leser vi om en helt annen holdning!
Ikke bare er dørene åpne, verten går ut og inviterer folk inn, han følger selv mennesker fra gata inn til festen, inn til fellesskapet.
Alder, legning, etnisitet, meninger, alle disse kriteriene som settes opp for å adgangsregulere, gjelder ikke her! Her er det Åpent hus for alle!

"I min Fars hus er det mange rom" forteller Jesus. Det er plass til alle, festen er åpen for alle!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar