torsdag 30. januar 2014

Reservasjon mot virkeligheten?


Se for deg regjeringsforhandlingene, Venstre og Krf har etter mye om og men funnet ut at de ikke blir med i regjeringen likevel. Men de skal støttet opp om de blå-blå, jajamensann! Ja, det vil si, Krf har en liiiten sak de gjerne vil ha med, bare en sånn detalj, no big deal, en liiiiten reservasjonsrett, så liten at ingen vil merke noe til den... Kanskje var det tomt i kaffikanna, kanskje var det seint på kvelden, men de blå-blå fant ut at en sånn liten mikrokamel, ja den skulle de alltids klare å svelge. Men, så viste det seg at dette slett ikke var noen mikrokamel, den var DIGER!! Og ikke kom den alene heller, en hel karavane durte gjennom både Høyre og Frp og Stortinget! Ja, langt inn i debattene på både TV og sosiale medier spredte de seg!

Stakkars Bent Høie, hva skulle han gjøre nå?? Kamelkaravanen durte gjennom Stortinget som fulle elefanter på Glassmagasinet, det var ikke fred å få!! Så fikk Høie en ide, kanskje det hjalp å sende kamelene ut på høring, da ble det nok ro i huset igjen. Men ute på tur rundt om i det ganske land, skapte kamelene ganske stor oppsikt, nå gjenstår bare å se hvordan det blir når karavanen kommer tilbake til Stortinget..

Dette var et lite skråblikk på det som faktisk er en ganske vanskelig sak, nemlig hvorvidt fastleger skal kunne reservere seg mot å henvise til abort. Krf mener nemlig at hensynet til FASTLEGEN skal gå foran PASIENTEN! Sist jeg sjekket, var det ingen menneskerett å være fastlege. Derimot har pasienten en rekke rettigheter, blandt annet at fastlegen skal kunne bistå når man trenger det, og henvise videre til spesialister dersom dette trengs.

Heidi Thornhill, assisterende klinikkoverlege Haukeland Universitetssykehus, har skrevet en god kronikk og oppklaring om reservasjonsretten, se  her

Det er mange årsaker til at en kvinne oppsøker sin faslege og ber om henvisning til abort. Jeg er i utngangspunktet ikke for abort, men jeg lever i den virkelige verden, og må innse at noen påbegynte svangerskap ikke vil bli fullført. Da er det vår plikt å støtte de som tar en vanskelig beslutning!
Vi må ikke tillate at enkelte fastleger skal få lov å toe sine hender og legge flere steiner til en allerede tung beslutningsbyrde!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar